Főoldal

Bemutatkozás

Az Élő Hit Műhelye Alapítvány

Alapítványunk megalakulását, létrehozását és működését, nem egy pillanat szülte, hanem hosszú évek tervezése, a beszélgetések, a közös gondolkodás, a közös hit eredménye hozta létre. Ennek a sekélyes értékekkel rendelkező, felületes kapcsolatokat preferáló világnak vagyunk mi az ellentétei. Hiszünk önmagunkban, hiszünk a közösségben, hiszünk a közös munkában és annak eredményében. Hiszünk abban, hogy munkánkkal közösséget tudunk teremteni, ebben az egyénieskedő, mindenkin átgázoló, rohanó világunkban. Hiszünk a keresztény értékekben, hiszünk a családokban, az emberekben, az őseink örökségében. Múlt nélkül nem létezhet jövő.

Ezen megfontolásokból adódóan választottuk alapítványunk nevét Az Élő Hit Műhelye-t, ahol az Élő, az a napjainkat, a mindennapok küzdelmét jelenti. A Hit, a keresztény értékrendet, az elkötelezettséget, a kitartást fejezi ki. A Műhely, a cselekvést, az alkotást és a megújulást szimbolizálja. 2017. december 18-án öntöttük végső formájába alapítványunkat és kezdtük meg a jogi procedúrát a szervezet bejegyeztetéséhez. A Törvényszék 2018. február 20-án jegyezte be szervezetünket és kezdhettük meg hivatalos működésünket. Alapítványunk a minőségre helyezi a hangsúlyt, tagságával kapcsolatban is ezt a szemléletet vallja. Természetesen tudjuk és meg is értjük, hogy az emberek többsége nem akar elköteleződni, de van benne egy természetes segítésnyújtási vágy, mely néha a háttérbe húzódást, a névtelenséget kéri. Reátok is számítunk, hogy céljainkat elérhessük.

Adományaitokkal, mely igen sok rétű lehet (tárgyi, tapasztalati vagy akár pénzbeli is stb.) részeseivé válhattok egy jó ügynek, egy cél megvalósításának. Átélhetitek azt a pillanatot, amikor a cél megvalósul és jóleső büszkeséggel vállalhatjátok akár szűkebb köreitekben azt, hogy Ti is tettetek azért, hogy ez a cél sikeres legyen. A céljainkkal és támogatási lehetőségekkel kapcsolatos információkat a honlapunkon találhatod meg.

Köszönjük megtisztelő figyelmedet.

Tisztelettel: az Alapítvány Kuratóriuma